Стратос® Ултра – селективният хербицид за борба с житните плевел

Стратос® Ултра – селективният хербицид за борба с житните плевели в домaти, пипер и други зеленчуци

Борбата с плевелите е едно от важните мероприятия в зеленчуковите култури. Плевелите възпрепятстват нормалното развитие на растенията и компрометират добивите. Tе са основен конкурент на културните растения за хранителни вещества, вода и светлина. Едно от най-сигурните решения за борба с житните плевели е Стратос® Ултра!

Стратос® Ултра е регистриран в повече от 30 култури, включително домати, пипер, патладжан, картофи, лук, чесън, моркови, зеле, листни зеленчуци и др. Този хербицид е изключително селективен и щадящ зеленчуковите култури! Може да се прилага много гъвкаво, според заплевеляването.

Кои плевели контролира Стратос® Ултра?

Стратос® Ултра контролира успешно всички едногодишни и многогодишни житни плевели, включително кощрява, балур от коренища, троскот и пирей. Балура е опасен многогодишен коренищен плевел. Коренищата могат да достигнат дължина 1 метър. Механичната борба в зеленчуковите градини води до нарязване на коренищата и заплевеляването се увеличава. Троскота също е коренищен плевел и борбата с него трябва да се извежда навреме.

Стратос® Ултра има бързо действие и се справя с трудните за контрол коренищни плевели!

Кога се прилага Стратос® Ултра? ·

  • Стратос® Ултра в домати: От втори същински лист до 9 или повече разклонения. Третирането трябва да се извърши преди образуването на съцветия.
  • Стратос® Ултра в пипер и патладжан: от втори същински лист до 3-то разклонение. Третирането трябва да се извърши преди бутонизация и поява на цвят. ·
  • Стратос® Ултра в картофи: от поява на първите листа до напълно сгъстяване на посева.

ВАЖНО: За успешен контрол трябва се следи и фазата на развитие на плевелите!

За да се справите с трудните за контрол житни плевели, трябва внимателно да следите фазата на развитие. Стратос® Ултра може да контролира и прераснали житни плевели, но е добре борбата да се извежда навреме!

БАСФ препоръки за борба срещу:

  • Едногодишни и многогодишни житни плевели: третирайте до фаза братене на плевелите
  • Балур от коренища: третирайте до 10-15 см височина на балура
  • Троскот и пирей: третирайте, когато плевелите са в активна вегетация

Нагоре