Решения в земеделието България
Решения в земеделието

Политика за защита на данните на БАСФ

БАСФ има удоволствието да Ви приветства на своя уебсайт и да Ви поздрави за проявения интерес.

Защитата на данните е изключително важна за BASF. Затова осигуряваме високо ниво на прозрачност. Това е причината, поради която искаме да Ви уведомим за следното:

• Личната информация, която събираме при посещението на сайта ни.

• Целта на събирането на тази информация

• Срок на съхранение на данните;

• Правно основание за събиране на данните;

• Страни, участващи в обработването на данните.

• Правата Ви относно обработването на данните;

Освен това, бихме искали да Ви уведомим за:

• Правата ви над тази информация

• Нашият служител по защита на данните

1. Какви лични данни събираме, когато посещавате нашия уебсайт?

(1) Посещение на нашия уебсайт

Когато посетите нашия уебсайт, без да се свържете с нас или да влезете, вашият браузър автоматично предава следната информация на нашия сървър:

• IP адрес на вашия компютър

• информация за вашия браузър

• уебсайт, на който сте били точно преди да кацнете на нашия уебсайт

• Заявен URL или файл

• дата и час на вашето посещение

• обем на предадените данни

• информация за състоянието, напр. съобщения за грешка

Каква е целта на такава обработка?

Обработката на цитираната по-горе информация е необходима за изпращане на исканото съдържание до вашия браузър. По този начин ние съхраняваме пълния IP адрес само до степента, необходима за предоставяне на функционалностите на уебсайта, поискан от вас.

Освен това, за да ни предпазим от атаки и да защитим правилната работа на нашия уебсайт, ние съхраняваме преходно и с ограничен достъп за максимален период от 180 дни. Такъв период може да бъде удължен, ако и до необходимата степен за преследване на нападения и инциденти. Ще разследваме потребителя на IP адрес само в случай на незаконна атака.

Каква е правната основа за такава обработка?

Правното основание за обработка на лични данни произтича от факта, че такова боравене е необходимо, за да се предоставят функционалностите на уебсайта, поискан от вас (член 6 (1), буква б.) Общ регламент за защита на данните). Освен това съхраняването на лични данни, цитирани по-горе, се извършва, за да защитим законния ни интерес, да защитим и защитим нашия уебсайт и да разследваме в случай на незаконни атаки (член 6 (1), буква е.) Общ регламент за защита на данните).

(2) Свързване с нас

Ако се свържете с нас по имейл или чрез формуляр за контакт на нашия уебсайт, ще получим следната информация:

• име,презиме

• Вашата електронна поща

• дата и час на вашето съобщение

• твоето съобщение

Каква е целта на такава обработка?

Ако се свържете с нас чрез формата за контакт на нашия уебсайт или по имейл, ние използваме личната информация изключително за обработка на вашата заявка.

Каква е правната основа за такава обработка?

Правното основание за такава обработка е чл. 6 (1), буква б.) Общ регламент за защита на данните. Легитимният интерес на BASF се дава от горепосочените цели на обработката.

(3) Бюлетин

Нашият уебсайт предлага възможност да се абонирате за безплатни бюлетини, за да ви информира за продуктите и услугите, предлагани от BASF в областта на защитата на растенията, както и - в зависимост от случая - за регистрация на продукти или информация за събития. Когато се регистрирате за бюлетина, данните, въведени на екрана за въвеждане, ни се предават, както и следната информация:

• IP адрес на компютъра за достъп

•имейл адрес

• час на абонамента

• копие от имейл за потвърждение, който получавате след попълване на регистрационния формуляр

• поздрав и заглавие

•първо и последно име

• град / пощенски код

• имейл адрес или номер на факс

• тема на бюлетина

• комуникационен канал (имейл, факс)

•професия

• култивирани култури *

Използваме така наречената процедура за двойно включване. След регистрация за имейл бюлетина ще ви изпратим съобщение до посочения имейл адрес с молба за потвърждение. Бюлетинът съдържа пиксел за анализ за оптимизиране на нашите услуги по отношение на вашите предпочитания и интереси (напр. Прочетена статия).

Каква е целта на такава обработка?

Целта на изпращането на бюлетини и обработката на тази лична информация е да ви информира за продуктите и услугите, предлагани от BASF в областта на защитата на растенията според вашите предпочитания. Нашата цел е да ви предоставим най-подходящата информация, като комбинираме данните, които сте предоставили с поведението си на нашия уебсайт.

Каква е правната основа за такава обработка?

Правното основание за обработката, посочено в раздел. (3) по-горе е вашето съгласие (чл. 6 (1), буква а.) Общ регламент за защита на данните). Можете по всяко време с бъдещо действие да оттеглите съгласието си, като се отпишете от бюлетина.

(4) Даване на обратна връзка

Когато предоставяте обратна връзка чрез „бутона за обратна връзка“ или въпросник, информацията, въведена във входния екран, ни се предава, както и следната информация:

• дата и час на обратна връзка

• съдържание на обратна връзка

• използвано устройство, операционна система и браузър

• Посетен URL адрес при предоставяне на обратна връзка

• количество време, необходимо за попълване на обратната връзка

Каква е целта на такава обработка?

Целта на обработката на тази лична информация е да ни помогне непрекъснато да оптимизираме нашето съдържание. Вашите отзиви се третират анонимно.

Отговорите за обратна връзка са достъпни само за онези, които имат достъп до Medallia и които имат права за достъп до свързания бутон за обратна връзка. Достъпът до акаунта може да бъде само с уникално потребителско име или имейл адрес и парола. Medallia никога няма да продаде събраните резултати от обратната връзка или да ги сподели с други. Освен това Medallia никога няма да споделя събраните отзиви с други потребители на Medallia.

Каква е правната основа за такава обработка?

Ние се интересуваме от вашето мнение за нашите продукти и услуги. Правното основание за обработката е нашият легитимен интерес съгласно чл. 6 сек. 1 литър. е.) GDPR.

2. Трябва ли да предоставите данните?

Когато посетите нашия уебсайт, вашият браузър автоматично предава информацията по раздел 1 (1) на нашия сървър. Можете да предавате такива данни. Без предоставяне на такива данни ние не сме в състояние да ви обслужваме исканото съдържание.

Не сте задължени да ни позволите да използваме вашите анонимизирани данни за измерване на аудиторията в мрежата. Също така не сте задължени да ни позволите да използваме вашия IP адрес за картографиране с информация за вашата компания или индустрия.

Ако искате да се свържете с нас по имейл или чрез формуляр за контакт на нашия уебсайт, можете свободно да предавате данните съгласно раздел 1 (2). Ще отбележим задължителни полета, ако има такива, във формуляр за контакт. Без предоставяне на необходимите данни можете да ни попречите да отговорим и да отговорим правилно на вашата заявка.

Вие сте свободни да изберете дали искате да получавате информация за продуктите и услугите, предлагани от BASF в областта на защитата на растенията според вашите предпочитания и да се абонирате за нашия бюлетин.

3. На кои получатели предаваме вашите данни?

Ние предаваме данните, посочени в раздел 1, на обработващите данни, базирани в Европейския съюз, за целите, определени в раздел 2. Такива обработващи данни обработват лични данни само по указания от нас и обработката се извършва от наше име.

Вашите лични данни ще бъдат прехвърляни без вашето изрично предварително съгласие, само ако това е законово допустимо или необходимо.

• За по-задълбочено разбиране на потребителските намерения, ние провеждаме анкети с Medallia, услуга, предлагана от Medallia Inc., (в следващия „Medallia“), Kleyerstraße 79, 60326 Франкфурт на Майн. Централата на Medallia е в САЩ. 575 Пазарна улица. Suite 1850 Сан Франциско, Калифорния 94105

• Когато участвате в кампания за Medallia (като въпросници или обратна връзка), вашата обратна връзка се прехвърля и съхранява на сървъра на Medallia, намиращ се в ЕС, от чиято услуга сме зависими за предоставянето на нашите услуги.

• Данните, които предоставяте при абониране за нашия бюлетин, ще бъдат споделяни в рамките на нашата група от компании за вътрешни административни цели, включително съвместна грижа за клиентите, ако е необходимо. Това прехвърляне е в наш законен интерес да обработваме данните за административни цели в рамките на групата компании.

• Вашите лични данни могат да бъдат прехвърлени на органи в контекста на тяхната юрисдикция (например данъчни органи, полиция, прокуратура). Данните ще бъдат прехвърлени, тъй като ние сме законово задължени да ги прехвърлим или е в наш законен интерес да ги споделим, за да открием злоупотреба или да принудим съдебни искове. Когато се регистрирате в нашия бюлетин, вашите лични данни ще бъдат прехвърлени на следните външни компании и външни доставчици на услуги, от чиито услуги сме зависими при предоставянето на нашите услуги: SHE Informationstechnologie AG, Donnersbergweg 3, 67059 Ludwigshafen am Rhein / Германия

• За имейл бюлетин използваме Inxmail, услуга на Inxmail GmbH, Wentzingerstr. 17, 79106 Freiburg / ГЕРМАНИЯ (в следващия „Inxmail”) за изпращане на бюлетина. Чрез абониране за нашия имейл бюлетин вашият имейл адрес, име, фамилия, поздрав, географска ширина и дължина, предоставени при регистрацията, се прехвърлят и съхраняват на сървъра Inxmail, намиращ се в Германия. Trio-interactive IT Services GmbH като технически доставчик на нашия инструмент за имейл маркетинг обработва потребителските данни за изпращане на бюлетини по имейл.

• За бюлетин за факс използваме OpenText Corporation, 275 Frank Tompa Drive, N2L 0A1 Waterloo, Канада (в следващия „OpenText“) за изпращане на факса. Чрез абониране за нашата услуга за факс бюлетини вашият номер на факс и поздрав, предоставени при регистрацията, се прехвърлят и съхраняват на сървъра OpenText, разположен в Канада. Trio-interactive IT Services GmbH като технически доставчик на нашия инструмент за имейл маркетинг обработва потребителските данни за изпращане на бюлетини по факс.

• За изпращане на SMS използваме услугите на [въведете юридическо лице и адрес на доставчика на SMS услуги, напр. Web2SMS, услуга на Netopia SRL, регистрирана в Букурещ)]. След регистрация за нашите услуги за съобщения чрез SMS получавате SMS за потвърждение на вашето членство в списъка с SMS.

• За нашите пощенски услуги използваме услугите на [въведете юридическо лице и адрес на доставчика на пощенски услуги]. Като се абонирате за нашите пощенски услуги, вашето име и адрес [въведете допълнителни прехвърлени данни] се прехвърлят и съхраняват в [въведете доставчик на услуги], намиращ се в [въведете държава на доставчика на услуги].

Ние внимателно подбрахме нашите външни компании и външни доставчици на услуги като обработващи и по договор се задължихме да обработваме всички лични данни изключително в съответствие с нашите инструкции.

При транзакции, при които структурата на нашата компания се променя, информацията за клиента може да бъде споделена с частта от компанията, която ще бъде прехвърлена. Всяко разкриване на лични данни е оправдано от факта, че имаме легитимен интерес да адаптираме формата си на бизнес към икономическите и правните обстоятелства, както се изисква.

4. Как защитаваме личните ви данни?

Приложихме технически и организационни мерки, за да осигурим подходящо ниво на защита за защита на личните Ви данни срещу случайно или незаконно изменение, унищожаване, загуба или неразрешено разкриване. Такива мерки ще бъдат непрекъснато подобрявани в съответствие с технологичното развитие.

5. Период на съхранение на данни

Ние изтриваме или анонимизираме вашите лични данни веднага щом те вече не са необходими за целите, за които сме ги обработили в съответствие с горните параграфи, освен ако изтриването или блокирането не би нарушило нашите законови задължения за предоставяне и съхраняване на записи (като периоди на съхранение, предоставени от търговски или данъчни закони).

Личните данни, обработвани въз основа на вашето съгласие, ще се съхраняват, докато не оттеглите съгласието си.

6. Използваме ли бисквитки и социални приставки на нашия уебсайт?

Ще Ви информираме за използването на бисквитки в нашия банер за бисквитки, когато посетите нашия уебсайт. Вие приемате използването на бисквитки, като допълнително използвате нашия уебсайт. За допълнителна информация, моля, вижте нашата Политика за бисквитки:

[фиксатор OneTrust]

Можете да конфигурирате настройките на браузъра си според вашите предпочитания и да решите кои бисквитки искате да приемете и кои искате да откажете. Бихме искали да отбележим, че може да не можете да използвате всички функции на нашия уебсайт, ако не разрешите използването на бисквитки, както е описано в този раздел.

Можете да попречите на AT-Internet да събира и използва генерирани от бисквитки данни и данни за вашето използване на уебсайта (включително вашия IP адрес), като изтеглите и инсталирате приставката за браузър, достъпна на

Отказ от рекламиране въз основа на интереси (NAI)

Отказ от AT-Интернет

Можете да попречите на Tealium да събира и използва генерирани от бисквитки данни и информация за вашето използване на уебсайта (включително вашия IP адрес), като щракнете върху следната [връзка]. Проследяването се деактивира незабавно, когато щракнете върху връзката и няма да получите съобщение за потвърждение.

Тези бисквитки контролират начина на функциониране на уебсайта, вероятно чрез запомняне на избора и предпочитанията ви или чрез проверка на това какво вашият браузър може да прави:

Имате възможност да отхвърлите всяка категория бисквитки (с изключение на необходимите бисквитки за работата на уебсайта), като щракнете върху бутона "настройки на бисквитките"

7. Какви права имате?

Имате определени права съгласно Общия регламент за защита на данните, включително правото да поискате копие от личната информация, която съхраняваме за вас, ако го поискате от нас в писмена форма:

7.1. Право на достъп: правото да получите достъп до вашата информация (ако я обработваме) и определена друга информация (като тази, предоставена в тази политика за поверителност);

7.2. Право на корекция: ако вашата лична информация е неточна или непълна, имате право да коригирате личната си информация;

7.3. Право на изтриване: това е известно още като „правото да бъдеш забравен“ и с прости думи ви позволява да поискате изтриването или премахването на вашата информация, когато няма убедителна причина да продължим да я използваме. Това не е общо право на изтриване; има изключения. Например имаме право да продължим да използваме личните Ви данни, ако такова използване е необходимо за спазване на нашите законови задължения или за установяване, упражняване или защита на правни претенции.

7.4. Право да ограничим употребата на Вашата информация: правото да преустановим използването на Вашата лична информация или да ограничим начина, по който можем да я използваме. Моля, обърнете внимание, че това право е ограничено в определени ситуации: когато обработваме вашата лична информация, която сме събрали от вас с вашето съгласие, можете да поискате ограничение само въз основа на: (а) неточност на данните; (б) когато обработката ни е незаконна и не искате вашата лична информация да бъде изтрита; (в) имате нужда за съдебен иск; или (г) ако вече не е необходимо да използваме данните за целите, за които ги съхраняваме. Когато обработката е ограничена, все още можем да съхраняваме вашата информация, но може да не я използваме повече. Съхраняваме списъци с хора, които са поискали ограничаване на използването на личната им информация, за да се уверим, че ограничението се спазва в бъдеще;

7.5. Право на преносимост на данните: правото да поискаме да преместим, копираме или прехвърлим (където това е технически осъществимо) вашата лична информация в структуриран, често използван и машинно четим формат, за ваши собствени цели в различни услуги;

7.6. Право на възражение: правото да възразим срещу използването на Вашата лична информация, включително къде я използваме за нашите законни интереси, директен маркетинг;

7.7. Право да бъдете информирани: имате право да Ви бъде предоставена ясна, прозрачна и лесно разбираема информация за това как използваме Вашата лична информация; и

7.8. Право на оттегляне на съгласието: ако сте дали съгласието си за каквото и да било, което правим с вашата лична информация, имате право да оттеглите съгласието си по всяко време (въпреки че ако го направите, това не означава, че нещо, което сме направили с вашите лични данни информацията с вашето съгласие до този момент е незаконна).

Упражняването на тези права е безплатно за вас, но от вас се изисква да докажете самоличността си с 2 одобрени удостоверения за самоличност. Ще положим разумни усилия в съответствие с нашето законово задължение да предоставяме, коригираме или изтриваме лична информация за вас от нашите файлове.

За да направите запитвания или да упражните някое от вашите права, посочени в тази политика за поверителност и / или да направите жалба, моля свържете се с нас, като ни пишете или ни пишете, и ние ще се постараем да отговорим в рамките на 30 дни. Данни за контакт можете да намерите в раздел 9 по-долу.

Когато получим официални писмени жалби, ще се свържем с лицето, направило жалбата, за да проследим. Ние работим със съответните регулаторни органи, включително местните органи за защита на данните, за разрешаване на всякакви жалби, които не можем да разрешим директно.

Ако не сте доволни от начина, по който дадена жалба, свързана с вашата лична информация, се обработва от нас, можете да отнесете жалбата си до съответния надзорен орган за защита на данните.

8. Къде можете да подадете жалба?

Имате право да подадете жалба до нашия служител по защита на данните или координатор за защита на данните [Моля, изберете] или до следния компетентен надзорен орган:

Съответният орган за защита на данните ще бъде изброен тук.

Комисия за защита на личните данни, Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, имейл: kzld@cpdp.bgр, интернет страница: www.cpdp.bg

9. Кой е администраторът и служителят по защита на данните?

Можете да намерите администратора по смисъла на законите за защита на данните тук [връзка към правни известия, т.е. местна страница за кредит].

Моля, използвайте адреса на администратора по-горе или следния адрес, за да се свържете с нашето длъжностно лице по защита на данните или координатор за защита на данните [Името и данните за контакт на съответния координатор по защита на данните / длъжностно лице по защита на данните ще бъдат посочени тук. Пример за BASF SE:

Отговорно лице/Администратор:

БАСФ ЕООД, София, п.к. 1618, бул. България №118, БЦ Абакус, ет. 1, тел. 02 915 2045

(наричан по-нататък „BASF“)

Служител по защита на данните:

Нашият служител по защита на данните е:

Станимир Божилов, БАСФ България, тел: +359 2 9152-035

data-protection.bg@basf.com

Защита на личните данни - Изтегляне

Нагоре